2017-04-10 15:33:06• hírek • (x)

Progress Art - Nagykárolyi diákok fejlesztésében segítettek

Fizikai, szellemi és lelki fejlődés egy helyen - a diákok körében nagy sikert aratott a program.

Magánszemélyek összefogásával jött létre a Progress Art Egyesület, amely egyének és közösségek fejlesztését tűzte ki célul. A fejlesztés három vonalon valósul meg: fizikai, szellemi és lelki síkon. A 2015-ben alapított egyesület 2016-ban kezdte meg működését, elsősorban magánszemélyeknek, közösségeknek és intézmények számára tervezett programokkal.

Legutóbb a nagykárolyi Simion Barnutiu Technológiai Líceum diákjainak szerveztek programot - pontosabban húsz kiválasztott diáknak. Egy hétnyi interaktív foglalkozás várt ezekre a fiatalokra az oktatási intézmény által kijelölt Iskola másként hét folyamán.

A programok során a fiatalokkal bővebben megismertették a szükséglet, az igény és a gazdálkodás fogalmát, segítettek nekik a valós és vélt szükségletek közötti különbségtételben. A diákokkal egy közös vásárláson is részt vettek, megismertetve őket a céltudatos vásárlás előnyeivel - no meg azzal, hogy a kisboltnál jobban megéri nagy hipermarketben vásárolni, de ott is figyelni kell a megfelelő termék kiválasztásakor.

Megtanulták a résztvevők az erőforrásokkal való gazdálkodás, azok feltöltésének lehetőségeit. Szóba kerültek a lelki erőforrások is, amelyek a pozitív gondolkodás, a nyitottság révén kerültek előtérbe.

Az egyhetes program során a diákok hozzáállása sokat változott, sokak érdeklődését felkeltette a program, és az is kiderült, hogy kik a vállalkozó-típusok.

A diákok megtanulhatták azt is, hogy hogyan tehetik tudatos életvitellel és tudatos gazdálkodással jobbá anyagi helyzetüket - a trénerek megtanították nekik a mindennapok költségvetésének összeállítását.

A Progress Art Egyesület székhelye Szatmárnémetiben, a Decebal utca 4. szám alatt található, így ha valaki érdeklődne akár iskolai osztály vagy egyéni szinten a fejlesztő programok iránt, azok személyesen oda betérve kaphatnak bővebb tájékoztatást a lehetőségekről. E-mailen a progressartsm@progressart.ro címen vagy a 0799-939-188-as telefonszámon (Löchli Terézia Tündér), illetve a 0770-950-643 számon (Szabó Mária Laura) lehet felvenni a kapcsolatot az egyesülettel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: